Jos ei Rokuan kisoja, ainakin treeniä!

Jenten kanssa pääsimme hartaan odottamisen jälkeen tekemään ensimmäisiä rataharjoituksiamme. Sintti onkin yllättävän pätevä: pentuaikana toteutetut ohjauskuviot löytyivät helposti myös esteillä. Jopa välistäveto ja poispäinkäännös loppusuoralle sujui kuin rasvattu vankkuri. Erään mukaan Jente ei osaa keppejä vielä marraskuussakaan, mutta jotain karvakaveri sentään hallitsee. Totta tai ei, nautin pienistä onnistumisista.

Jälleen tuli todistettua, että vain mummot osaavat leipoa. Mikä kumma siis saa ihmisrukan edes yrittämään jotain uutta? Tämän reseptin laatija ei taatusti ollut malttanut kokeilla sitä itse.

Koko kaamea kolmikko on saanut nauttia lenkkeilystä ja vesileikkien riemusta. Eohan täydensi jengiämme loikkaamalla remmiin SM:ien jälkeen. Yhdistelmänä Eo ja Jente ovat todellinen hirvitys. Muutoin kuin yhdessä en ole nähnyt niiden painelevan yhtä lujaa, yhtä kauan, yhtä kauas.

Jenten odotettu juoksu päätti osallistua juhannusrientoihin, joten typy on ulkona agilitypuuhista. Punatulkku pääsee leireilemään Kajaaniin kohtalosisaren ja äkäpussin luokse. En suinkaan yritä päästä eroon koiristani - järjestely otetaan käytäntöön ainoastaan Eon ja omistajan hermojen säästämiseksi.

Rentouttava pyhä oli tarpeen - vähintään seuraavat viisi viikonloppua olisi aikomus viettää kisamaisemissa. Suunnattakoon keskittymisen kohdevalo tiimimme kokeneimpaan lenkkiin.

Jente on nyt ilmoitettu Mikkelin näytelmiin. Kaikki toivo on laskettu latvialaiseen. Karvaasti näppäilin tapahtuman antiin nähden valtavan summan näyttelyn tilille ja toivoin, etten joudu tekemään sitä uudestaan.

Jentessä ei ole mitään varsinaista vikaa: purenta on hyvä, luonne ihana ja tylsistyneenä se osannee möhköttää kuten cavalierin kuuluu. En osaa sanoa, mitä 33-senttisestä hintelästä pikkureppanasta tuumataan näyttelykehässä. Häntäjouhet joutuvat jatkuvasti koville, sillä noinkin harva tapaus vetää puoleensa melkoisia piikkipusikoita. Metsistä sotasaaliina saadut suuret naarmut ympäri koiraa eivät myöskään avustane Jenten näyttelyuraa. Massaa Jentellä ei ole eikä tule. Joistain henkilökohtaisista periaatteista en ole valmis luopumaan.