Viikonloppumme kului rattoisasti kotikonnuilla Oulussa. Radat olivat erittäin mukavia: juoksemista, rytmin muutoksia ja haltuunottopaikkoja, muttei lainkaan väkisin vääntämistä. Mieli oli hyvin valoisa ja pitkästä aikaa saimme kisata pelkästä kisaamisen ilosta. Agility on kivaa.

Keskityin ainoastaan puomin kontaktin suoritukseen. A-kisassa Neleh teki upeaa rataa ja yhteistyömme toimi erinomaisesti. Neleh pudotti riman täyskäännöksessä. Lienenkö vetänyt koiraa liikaa. Puomilla koira tulee puoleen väliin alastulokontaktia ja pysähtyy hiipimään sen alas. Hyppyradan vedimme täysillä. Rata oli viikonlopun juostavin ja hauskaa oli. Tulokseksi nolla ja ykkössija.

Eon lauantaita väritti kolmiosainen kirjainyhdistelmä: poika ei haikaillut lainkaan radan ulkopuolelle vaan kohtaloksi koituivat A:n ja puomin kontaktit sekä putket. Perusradalla se hyllytti kaikkiin mahdollisiin putkiin eli kolmesti. Ainakin koira tykkää.

Sunnuntaina Neleh suoritti loistavan puomin kontaktin: se tuli alas täydellä vauhdilla ja pysähtyi juuri oikeaan kohtaan. Upeaa. Puomia edelsi tosin kielto esteeltä. Neleh ei yhtään kestä, jos edistän puomilla kisoissa vaan tulee ohi. Kumma juttu, koska olemme treenanneet sen varmasti kaikista mahdollisista kulmista ja etäisyyksistä. Ehkä koiraa ahdistaa kisapuomi, koska ei osaa suorittaa sitä. Toisella radalla palasimme jälleen hiipimiskontaktiin, mikä ei ollut paras mahdollinen lopetus viikonlopulle. Tällä radalla hylky tuli kepeiltä. Edistin hieman pois päin esteeltä eikä koira kestänyt sitä. Se lopetti kesken ja vimmoissaan pujotteli samantien takaisin päin.

Eon kanssa Senni terästäytyi viimeiselle radalle. Poika oli tähän saakka pitänyt ohjaajaa pilkkanaan kontakteilla. Jämptillä otteella Senni sai tehtyä hyvät kontaktit, mutta ikävä kyllä ohjauserhe sai Eon hyppäämään loppusuoraa edeltäneen aidan väärään suuntaan. Rähmä.

Nelehin kisaviikonloppu näytti huvittavalta: nollavoitto hypäriltä sekä kolme virheellistä perusratanollaa. Hauskinta oli, ettei yksikään virhe tullut kontaktilta. Rima, puomin kielto sekä keppivirhe ovat jokseenkin eriskummallisia. Omaan ohjaamiseeni ja koiran työskentelyyn olen tyytyväinen. Neleh ainakin pysähtyi puomille, mikä on suuri askel eteenpäin. Vielä pitäisi saada koiralle varmuus suorittaa este toivottavalla nopeudella. Tällä hetkellä Neleh ei ole ihan varma, mitä siltä vaaditaan.