Mitä koirattomat ihmiset tekevät vapaa-ajalla?

Viikonloppuna teimme retken pohjoiseen sukuloimaan. Kyseessä ei siis ollut koiramainen ajanvietto ja haukut olivat vain taka-alalla. Melko erikoista. Kuvia Kemistä:

1934847.jpg
Autuasta olla raadonsyöjä

1934848.jpg
Tärkeä aarre

1934851.jpg
Jiihaa

Koirat jäivät MM-reissua ennakoiden Ouluun, jonka jälkeen olen viettänyt koiravapaata oleilua. Aluksi kokeilin asioita joita koirataloudessa ei tehdä: ruuan jättäminen lattiatasoon, ihanat aamuherätykset vailla lenkkiä kaatosateessa, tuleminen ja meneminen ilman huolen häivää kotona vartovista koirista, ei pään vaivaa nelijakaisten energian purkamiseksi, turha tuhlata ajatusta koiran elekielelle tai toimieni johdonmukaisuudelle.

Tekemistä on paljon eikä se tekemällä lopu, mutta pian elämä alkoi tuntua vajavalta. Kurjinta on tuhlata upeat ruskasäät sisällä kökkimiseen. Eihän sitä ilman koiraa lenkille kehtaa lähteä. Luonto varmaan muuttuu sateiseksi mössöksi, kunhan saamme palata vanhaan lenkkirumbaan.

Jente on käyttäytynyt hoidossa mainiosti. Se on kuulemma kiltti, minkä tiesinkin. Neleh sen sijaan saa ihmiset lankaan: rauhaisasta mummomaisesta olemuksesta usein saa tyystin väärän käsityksen. Eukko oli ensimmäisen päivän aikana varastanut leivät parempiin suihin, levittänyt roskiksen ympäriinsä ja aiheuttanut sekasortoa huusholliin tonkimalla paikkoja. Neleh on kovin toimelias, kun silmä välttää. Myös Nelehin tapa vinkkailla asioita on kuuleman mukaan ärsyttävää: muori määrätietoinen ja osaa kyllä kertoa, mitä tai mihin haluaa.