Millaista olisi olla yhden tylsän koiran omistaja?

Ei tarvitsisi tuhlata kaikkia iltoja pitkin metsiä luuhaamiseen - rasittavan työpäivän jälkeen voisi heittäytyä sohvalle koiran seuraksi. Koiraa ei tarvitsisi kytkeä hihnaan ulkoilua varten - nopeaa ja vaivatonta. Olisihan helppoa ruokkia yhtä ainoaa kuppia - valmisteluun ei olisi varattava aikaa. Aamulla omatunto pistäisi kipeästi, kun koira jäisi koko päiväksi yksin kotiin - pettynyt katse ja suusta putoavan lelun kolahdus lattiaa vasten porautuu mieleen pitkäksi aikaa.

Olemme kokeilleet Nelehin kanssa kaksineloa viikon verran. Valitsen mielummin työlään useamman koiran sakin, jossa jokainen liikkuva osa on tyytyväinen.

Eo ja Jente pääsivät käymään Kemissä. Merellä ne ovat saaneet revitellä suuremmassa porukassa. Luonnonläheisessä mökkiympäristössä riittää luita löydettäväksi ja mielin määrin kaluttavaksi.

Jos nuorempi väki sai hermolomaa, Nelehin stressitaso kohosi. Vanhat ystävämme Sissi ja Nenne tulivat viikonloppukylään. Neleh viihtyy loistavasti yksin. Siitä olisi tullut loistava koira yksinäiselle mummelille. Kun omapäiset vieraamme lähtivät, Neleh intoutui erityisen leikkisäksi.

Muori on joutunut kohtaamaan muitakin kummallisuuksia. Treenimatka pyörällä korissa matkustaen ei ollut mitään verrattuna kutsumattomaan vieraaseen. Parvekelasien asentaja tunkeutui Nelehin reviirille kesken päivänokosten. Tarina ei kerro, kuinka koira toimi, mutta illalla olin havaitsevanani pientä vainoharhaisuutta.

Seuraavan päivän visiittiä varten olin valmistautunut paremmin: namikippo oven pielessä olikin huvennut mukavasti. Veikkaanpa, että Nelehillä oli ollut kivaa. Tie cavalierin sydämeen käy nimenomaan vatsan kautta - samalla loppui myös ulko-oven kyräily.

Lienee muori ollut pettynyt kolmantena päivänä, kun herkkuautomaatti ei tullutkaan.