Kesän kisaturnee on päättynyt ja nyt alkusyksystä käymme parit puomitreenikisat. Eli viime viikonloppuna olimme Iisalmessa. Lauantaina toimin aamulla iloisena talkoolaisena ykkös- ja kakkosluokat. Illalla reilu lenkki koirien kanssa sekä uuden kotimme puunausta yömyöhään. Sunnuntaina olivat vuorossa kolmosluokat, joille oli tarjolla kolme starttia.

Aamun hyppyradalla löysäsin otteeni heti alkuun, kun koira kolautti kunnolla rimaa. Ensimmäisenä mielessäni oli tietysti, lieneekö koira aivan kunnossa. Rimat ovat pysyneet erittäin hyvin paikoillaan koko kesän. Seuraavalla suoralla Neleh pudotti yhden riman, mikä saattoi johtua ennemminkin siitä, että edistin koiraa liikaa. Ohjasin surkeasti ja sain koiran aloittamaan yksinkertaisen pujottelunkin väärin. Loppukiekura epäonnistui täysin ja ylimääräisellä renkaan kierrolla sain lyylin maaliin tuloksella kymmenen ja risat. Jos tämä rata olisi jäänyt viimeiseksemme, olisi se ollut kurja päätös agilityuralle.

Ensimmäiselle perusradalle petrasin paremmin: koira eteni hyvin ja tulimme maaliin nollalla. Puomin kontakti sujui hyvin koiran pysähtyessä kontaktille hidastelematta. Olin rataan todella tyytyväinen, vaikka upean yhteistyön fiilistä en saavuttanutkaan. Seuraavalla radalla koira taatusti hyppäisi kontaktin, mutta tältä radalta voitto.

Toinen perusrata päättyi yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin: neljäntenä esteenä ollut puomi ei sujunut mieleni mukaan eikä koira pysähtynyt. Palautin esteelle, josta suorinta tietä maaliin. Uusintasuoritukseen en voinut olla tyytyväinen, sillä koira hiipi sen hitaasti. Harmitus oli tietenkin suuri, koska en tiedä, kuinka paljon tämä takaisku veikään meitä edelleen taakse päin. Ennen uusintasuoritusta koira pitäisi lietsoa sellaiseen raivoon, että se tulee nopeasti loppuun saakka. Kisoissa kukaan ei jaksa katsoa sellaista pelleilyä, joten treenistä on suoriuduttava nopeasti. Tällä kertaa suoritus oli meille liian nopea ja hyöty kenties mitätön. Mutta ei auta kuin yrittää uudestaan.

Lähdemme ensi viikonloppuna Ouluun. Jätän alueeni piirinmestaruuskisat väliin, koska Oulun reissu tulee huomattavasti edullisemmaksi. Tällä hetkellä emme ole piirinmestaruusvireessä puomin vuoksi. Oulussa on sitä paitsi kolme kontaktirataa.

En malta odottaa, että pääsemme Nelehin kanssa kisaamaan kunnolla. Puomin ollessa hanskassa saan keskittyä pelkästään puhtaan ja nopean radan tekemiseen. Tulostasomme nousisi hurjasti ja alkaisin kehittyä tavoitteellisena kilpailijana. Saahan sitä uneksia.