Uimakausi on pian ohi. Neleh ja Eo osaavat nauttia luonnonvesistä: mitä kauemmaksi viskaa, sen hauskempaa on! Neleh ei sydämensä pohjasta soljuvaa elementtiä rakasta, mutta ui mielellään hakemaan saaliita. Poika on oikea uimari, vaikkakin lelut ovat pääasiassa mielessä.

Jente sen sijaan on varsinainen nautiskelija. Typy on aina ollut määrätietoinen kosteiden asioiden suhteen: niin kauan kuin lunta kevättalvella riitti, neito ei hennonnut kävellä märässä maassa puhumattakaan tarpeiden teosta kostealle nurmelle. Veteen tyttöä ei ole saatu puijattua millään vippaskonsteilla. Muiden koirien rajaton ilottelu ei niin ikään ole vetänyt pikku hienohelmaa puoleensa.

Ihmetys oli jonkinmoinen, kun nirppis kesän taittuessa uskaltautui kastamaan varpaansa ja mulahtamaan jokeen. Sittemmin Jentestä on kehkeytymässä vesipedoista parhain. Tirppa on koiristani ainoa, joka oikeasti seisoo lammikossa pelkästä vedessä seisomisen ilosta.

Jentellä on myös korkeampi viettitaso kuin Nelehillä ja Eolla. Voin hyödyntää sitä agilityharjoituksissa, mikä helpottaa koulutusta. Jente osaa jo putken melko hyvin. Umpikulmaa harjoitellaan vielä. Olemme ottaneet jonkin verran myös pussia ja puomin kontaktia. Muuten olemme keskittyneet yksinkertaisiin ohjauskuvioihin.

Jenten tärkeä aarre
1798713.jpg
 
Typy on laadultaan puolisukeltaja
1798292.jpg

Ei löytynyt
1798382.jpg

1798412.jpg

pikku noutaja
1798428.jpg

Aika hieno puun pala
1798448.jpg

Odottaa
1798458.jpg

Joku ei halua vielä lähteä...
1798464.jpg