Koska koira on ainutlaatuinen yksilö omistajalleen, rakas lemmikki nimetään usein sen mukaisesti. Kutsumanimi ei kenties olekaan se tavallisin Musti tai Murre, jonka merkitys olisi vakiintunut puhekieleen. Mitä nimi sitten tarkoittaa? Päätin tiedustella asiaa kaikkitietävältä Googlelta.

Jente-haku tekee tutuksi tietotekniikkapalveluja tarjoavan yrityksen ja jäljittää 1600-luvulla vaikuttaneen julkkiksen. Samaa nimeä kantava, mangaa harrastava tyttö löytyy Liedosta. Jente löytyy niin ikään Twitteristä ja Facebookista. Toki jenten voi bongata myös norjalaisista sanoituksista. Koiristakin Jentejä löytyy. Ainakin hollannissa asuu Jente-sheltti. Sanakirjalinkit suoltavat lisää kaimoja kuten Mädchen, Meisje, Niña, Puella, Rapariga, Holka, Lány ja Tüdruk.

Eo puolestaan ohjaa selaajan Evankelisten Opiskelijoiden saitille. Enpä tiennyt, että Eo on joki Espanjassa. EO-Sähköpiikki Oy löytyy helposti. Lyhenteitä löytyy joka lähtöön - erityisopettaja, ex officio, erityisopetus ja oppilashuolto. Nimi viittaa myös pariin lentoyhtiöön. Se sisältyy useiden laitteiden ja kojeiden malleihin aina pinnasängyistä uuneihin. Vuonna 1986 Michael Jackson esiintyi pääroolissa elokuvassa Captain Eo. Avaruusseikkailussa Eo johtaa miehistönsä sankarillisesti voittoon taistelussa pahan suopaa oliokuningatarta vastaan.

Neleh tuottaa odotetusti runsaasti osumia selviytyjät-kilpailija Neleh Dennisille. Nimikkogalleria löytyy Chicagosta. Kaiken kaikkiaan tietolähde tuntee Nelehin ainoastaan naisen nimenä. Kaunista valoa tarkoittava nimi on lähtöisin Kanadasta.