Jente on aivan loistava. Kävimme eilen harkkaamassa pentuja ja Jente yllätti täydellisesti. Olen huomannut koiran innostuvan parhaiten raadoista. Kokeilin siivekkeiden kierrolla uutta turkissuikaletta. Tähän saakka Jente on suoriutunut pentumaisella jolkotuksella, mutta nyt kivituhka vain pöllysi kun tirriäinen painoi menemään. Ohjaukseni ei pysynyt pennun mukana ja koira teki töitä viimeistä päivää. Takaaviennit sujuivat kuin vanhalta tekijältä, vaikka kokemuksen syvä rintaääni kuiskuttaa, että cavalierilta ne eivät tahdo onnistua aivan luonnostaan.

1880620.jpg

Olin aivan myyty, kun friidu seitsemän kuukauden iässä painattaa tuota kyytiä. Tähän saakka Jenten tulevaisuus agilityssä on ollut minulle aivan yhdentekevää. Pienen koirulin harteille ei ole paineita asetettu. Hiljalleen alan kuitenkin toivoa, että saamme nauttia agilitystä pidempään ja tavoitteellisemmin.

Jente on siviilissä jopa pelottavan rauhallinen ja tylsä. Lenkillä riehumiset ja Quitan kanssa painimiset ovat asia erikseen, mutta muuten lyylin muistaa yleensä alati töllöttävästä katseesta ja sympaattisesta olemuksesta. Olen epäillyt, että Jente on nykyään jopa liian kiltti agilitykoiraksi.

Jente on sosiaalinen nyhverö. En tiedä, onko pentuajan päällekäymisillä tekemistä arkuuden kanssa vai kuuluuko piirre Jenten perusluonteeseen. Ihmisiä Jente rakastaa yli kaiken, mutta koiriin se suhtautuu hyvin vaihtelevasti. Agilitykentällä pikku-apina on valmis tekemään uusia tuttavuuksia: se on kaveerannut muun muassa villakoirien, irlanninsettereiden, bracco italianon, mastiffin ja shelttien kanssa. Pääasiassa se ei kuitekaan ole lainkaan kiinnostunut muista koirista.

1880642.jpg
Ensimmäinen kerta pentukoulussa. Jente on kuin kopio Eosta vastaavalla kurssilla: koira keskittyy vain olennaiseen ja tuijottaa ja tuijottaa ja tuijottaa..

1880653.jpg
Olemme harjoitelleet sosiaalisia tilanteita agilitykentällä ja -kisoissa, pentukoulussa sekä kuvan mätsärissä. Typerään farssiin emme ottaneet osaa, mutta kävimme paikalla haistelemassa hieman erilaista koiratapahtumaa.

Kuvat: Esa Koivuranta