Vaikka kesä on ollut kylmä ja karu, on sen aikana ehtinyt tapahtua. Jente on edistynyt monella tasolla. Plikka on tutustutettu agilityn saloihin. Se on kehittynyt paljon paremmin kuin osasin vielä keväällä kuvitellakaan. Pikku-Tuuli hallitsee putken erittäin hyvin. Olemme pohjustaneet varsinaisiin estesuorituksiin siirtymistä erinomaisesti. Keppien suhteen olen päässyt yhteisymmärrykseen itseni kanssa parhaasta koulutustavasta.

1873443.jpg
Jente kaivamassa lällykköä yhdessä bestiksensä Quitan kanssa.

Jente jää pikkuruiseksi koiraksi. Ikää lasissa on päivälleen muikeat seitsemän kuukautta. Muutama viikko sitten mittasimme säkäkorkeudeksi vajaat 32 senttiä. Käytännössä merkitystä kokoseikalla en näe. Kapea neito ainoastaan näyttää 34,5-senttisen Jyrmy-Nelehin rinnalla kovin vaatimattomalta.

1873452.jpg
Ex-hienohelma

En ole missään vaiheessa halunnut Jentestä nopeasti kisavalmista koiraa: sen kanssa on ollut tarkoitus edetä määrätietoisesti ja ajan kanssa, sillä keskityn vielä pääasiassa Nelehiin. Toivottavasti vielä useamman vuoden ajan. Tipu edistyy kuitenkin huimaa vauhtia ja on osoittautunut erittäin kyvykkääksi agilityn saralla. Ja mikä parasta Jenten kanssa ei ole vielä tehty mitään väärin. Pentu on erinomainen vastapaino kilpakoiralle.

1873456.jpg
Revittelyä

Nelehin kanssa olemme hioneet pieniä asioita. Todellisuudessa olemme saaneet treenata kesän aikana varmasti enemmän kuin kahden viime vuoden aikana yhteensä. Mallan ryhmässä on ollut mielenkiintoista treenata ratapätkiä. Kisakautemme huipentuu ensi viikolopun Haaparannan kisoihin. Niiden jälkeen pidämme matalampaa profiilia kilpailemisen suhteen: luultavimmin koluamme vain Oulun kisoja kontaktia silmällä pitäen. Talveksi Nelehille on tiedossa erilaisia virityksiä, joten treenaaminen onnistuu.

Tarkoitukseni on marraskuun lopussa lähteä Ouluun. Lähes kolmen kuukauden ajaksi pääsemme treenaamaan KASsin esteillä. Jentekin alkaa olla jo niin vanha, että voimme aloittaa raskaammat esteet. Lisäksi Fasu-mutsi liittyy seuraan pitkän tauon jälkeen. Myös Eon estesuorituksia täytyy hioa. Toivottavasti aika liikenee tähän kaikkeen.

Kuvat: Esa Koivuranta