Osallistuimme Jenten kanssa Huppeleihin, Hu-Pun epävirallisiin agilitykilpailuihin, täysin ex tempore. Eihän lyyli vielä mitään osaa, mutta päätin jostain syystä lähteä tekemään sen verran kuin osaamme.

Yllättäviä asioita tapahtui vierailla esteillä vieraassa paikassa: bravuurimme puomin kontakti epäonnistui. Videolta ei näe, kuinka oleellisesti tyrin puomille viennin - koira ei lähde valssiin mukaan ja suihkaisee rumassa kulmassa esteelle selkäni takaa.

Muuten Jente ylitti odotukseni. Kun huomioidaan, että harjoittelemme vielä hyvin pitkälti yksittäisiä esteitä emmekä ole menneet kymmentäkään estettä yhteen menoon, Jente suoriutui hienosti. Ei puhettakaan hyppyjä kiertelevästä ja rimoja alittavasta pyörremyrskystä. Hieman harmistuin itseeni, sillä puomihässäkän lisäksi annoin periksi loppusuoralla, vaikka Jente olisi hallinut sen oikein hyvin.

Virheitä ei tullut aivan sataa vaan 40. Kepit jätimme väliin. 15-kuinen kun ei ole saanut pujotella riittävän pitkään.

Se, mitä tapahtui radan jälkeen, lienee mainitsemisen arvoinen asia. Jente toimi kuin treeneissä konsanaan eli otti käpälänsä ja pinkoi keskelle kenttää. Mutta voi järkytys! Kentän ympärillä pälyili ihmisiä ja koiria. Jente ei mitenkään voinut ymmärtää tilannetta: lelu mäjähti maahan ja kaveri päästi muutaman pelokkaan haukun. Onneksi kaveri lopulta tajusi, että paikalla oli ohjaajakin, ja että tämä karjui tulemaan luokseen. Jente-parka ei ole vielä koskaan treenannut ryhmässä, joten pari tärkeää asiaa on vielä oppimatta.

Tasapuolisuuden nimissä julkaistakoon myös Nelehin kilpailevien rata. Tuloksena oli hylky, vaikka videolla meno näyttää puhtaalta. Muori lähti ennen lupaa, josta palautus ja hylky. Enpä usko, että Neleh yrittää enää varastaa - yleensä yksi muistutus asiasta riittää. Viikonloppuna täytyy vielä yllyttää koiraa karkaamaan lähdöissä, jotta voin olla varma niiden pitävyydestä.

Voihan puomi! Mitään ei ole enää tehtävissä ennen kesää.