Eo on löytänyt takaisin keskuuteemme. Poika on ollut valtaosan kesästä muissa maisemissa, mutta porskuttaa nyt laumassa mukana kuten aina ennenkin.

1988555.jpg

Nettirintamalla on ollut hiljaista, mutta muuten ei. Koulukiireet ovat työllistäneet meikämannea kiitettävästi ja ohimennyt syysflunssa verotti viimeisetkin mehut. Iisalmi alkaa vihdoin maistua paremmalta: heti parin sadan metrin päästä kotiovelta aukeavat upeat lenkkimaastot, jotka todellakin ovat vertaansa vailla. Olen jo tottunut aivan liian hyvälle. Koirat ovat saaneet juosta ja telmiä mielinmäärin, mitä katsellessa on pakko itsekin olla tyytyväinen.

1989117.jpg 1989116.jpg1989118.jpg

Laumadynamiikka toimii nyt suuremmassa porukassa paremmin: Jente juoksee ja Eo painaa perässä eikä rienaa Nelehiä. Mummo saa vihdoin keskittyä rauhassa hitaaseen hajumaailmaansa. Kaaharikaksikon uusin villitys on ajattaa Quitaa. Kooikeripana ei vielä pärjää vauhdissa, mutta päihittää tyhmät cavaljeerit oveluudessa.

1988573.jpg1988564.jpg

MM-kisoissa istuimme kolme päivää aamusta iltaan. Reissu oli erinomainen opintoretki, koska en ole päässyt seuraamaan kyseisiä mittelöitä aikaisemmin. Vaikka istuminen tuntui puuduttavalta, ei matka ollut lainkaan niin rankka kuin kuvittelin. Nelehille saapui Ruotsin kennelliitosta ilmoitus hyppyvalion arvon myöntämisestä. Ties milloin titteli saadaan koiranettiin asti, mutta virallinen tieto se nyt joka tapauksessa on.

1988577.jpg1988584.jpg1988574.jpg

Agilitya olemme tehneet erittäin vähän. Pääasiassa sen vuoksi, ettei meillä ole käytössä esteitä. Nelehin kanssa pääsimme varasijalta pari viikkoa sitten Janita Leinosen koulutusviikonlopulle Ouluun. Koulutus oli mielenkiintoinen ja painottui ennakoivaan ohjaukseen, radanlukutaitoon ja uusien jippojen kokeilemiseen. Neleh osoittautui taas olevansa erinomainen agilitykoira: lyyli menee kuin ajatus, ja sen kanssa voi keskittyä pelkästään olennaiseen. Ikävä kyllä kamera ei ollut yhteistyöhaluinen, joten koulutuksen videotaltiointi jäi suppeaksi. Käsittelen tarkemmin koulutuksen antia harkkamuistiossa.

Viime lauantaina osallistuimme Patricia Hirnin seminaarille aiheena menestyksekkään ja terveen agilitykoiran fyysiset ominaisuudet ja lihashuolto. 8-tuntinen luento oli äärimmäisen mielenkiintoinen käsitellessään koiran fysiologiaa ja agilityn vaatimuksia. Käytännönläheinen osuus tarjosi vinkkejä kotiharjoitteluun. Luennon tarkat muistiinpanot löytyvät niin ikään harkkamuistiosta.

Syyslomaa olemme viettäneet Oulun kautta Kemissä ja jälleen Oulussa. Neleh kävi eilen KASsin epävirallisissa juoksemassa möllit ja ykköset: loistava puomi ensimmäisellä radalla ja seuraavalla tehtiinkin hienot palautukset sekä puomille että keinulle. Viikonloppuna Neleh on ilmoitettu kolmelle perusradalle, joilla pääsemme hiomaan kontakteja. Hyppyradat jätämme suosiolla väliin koiran säästämiseksi - hyppynollia on turha tahkoa lisää tässä vaiheessa.