Käytiinpäs starttaamassa Virpiniemessä lauantaina Nelehin kanssa. Itsellä on ollut jonkin sorttista kisafiiliksen puutetta tuollaisissa kotikisoissa. Siksi ilmoitin mummelin vain lauantaille: jospa sitä itse keskittyisi tarkemmin, kun on vain kaksi starttia. Tällä kertaa kirjaan ei saatu tahrittua yhtään uutta merkintää.

Ensimmäisellä radalla takaleikkaus puomilla epäonnistui ja siitä kielto. Osasin vähän olettaa kieltoa, mutta kokeilematta ei voi voittaa. Ohjauskuviot vähän kärsivät puomilla tunaroinnista ja sitä seurasi vielä hylky ja omavalintaisen radan suorittamista. Loppupuolisko menikin ihan sujuvasti ja olin siihen oikein tyytyväinen.

Toisella radalla kiihdytin koiraa kunnolla ja Neleh teki töitä minkä kerkesi. Puomin alastulolta kuitenkin viitonen. Harri olikin tehnyt mielenkiintoisia ratoja ja niitä oli hauska suorittaa: tuli olla koko ajan kartalla ja tehdä töitä hartaasti lähdöstä maaliin. Ei-niin-helppoja kuvioita minulle ja Nelehille, joten radat olivat erinomaista harjoitusta kesää ajatellen.

1461959.jpg

Jentekin pääsi lauantaina vierailemaan kisapaikalla. Likalla on varsin hyvät hermot: veteli vain sikeitä autossa ja seuraili radalla viilettäviä koiria kiinnostuneena. Muuten mukula oli kuin ei olisi ollutkaan.

Sunnuntaina lähdimme Eon kanssa turistin ominaisuudessa tsemppaamaan Opria päivän koitoksissa. Eo sai harjoitella häkkiä ja yleensäkin kisapaikalla olemista. Nyt päivän harjoitus sujui suhteellisen hyvin. Kotona olleet kaksi juoksunarttua olivat kuitenkin saaneet pojan pään jo valmiiksi sekaisin, joten koira oli jo valmiiksi stressaantunut, kun pääsimme kisoihin. Kävimme lenkillä ja otimme muutamaa harjoitusestettä ja välillä Eeveli sai olla häkissä yksin tai shelttien kanssa. Näin se onnistuu.