Agilityvuosi 2009 alkoi tiukalla treenillä, kun b-maajoukkue kokoontui Hyvinkäällä 17.-18.1. Karautimme perjantaina Lempivaaran matkailukeskukseen kahden ihmishenkilön, Nelehin ja pentukaksikon voimin.

Ensimmäinen päivänä napitimme Tuire Kaimion luennolla. 3-tuntinen vierähti nopeasti kuunnellessa ammattieläintenkouluttajan kokemuksia. Käsittelyssä olivat koiran stressi ja kouluttaminen agilityn näkökulmasta. Kaimio paitsi vahvisti monia käsityksiäni koiran kouluttamisesta antoi runsaasti käytännön vinkkejä ja ajattelemisen aihetta.

Lauantaina miniryhmä pääsi Sari Vähäniityn oppeihin. Sunnuntaina olivat vuorossa Jari Suomalainen ja Juha Orenius. Quita osallistui Kooikeragin penturyhmään Riihimäellä. Vetovuorossa oli Sami Oksa.

Koulutusviikonloppu oli raskas erityisesti koiralle. Omasta näkövinkkelistäni hyödyllistä antia olivat muun muassa tehokkaampien ohjauskuvioiden harjoitteleminen, neuvot suoritusaikojen parantamiseksi ja vinkit kuulorajoitteisen koiran ohjaamisessa. Pääsimme harjoittelemaan elektronista pöytää ja opinpa myös tukun uusia temppuja. Videot ja luentomuistiinpanot ovat vielä purkamatta - hiljalleen yritän siirtää koulutuksen hedelmiä kisakentille.

Suuri kiitos Esalle, joka uutterasti hoiti Nelehin lämmittelyt. Loistavan apurin ansiosta sain keskittyä pelkästään harjoituksiin. Saavillinen kiitoksia myös anopin puoliskolle, jonka autosta kaikkine herkkuineen saimme nauttia koko viikonlopun ajan. Aivan jokaisella kaaralla en olisi rohjennut noin pitkälle makalle lähteä.