Kävimme eilen OKK:n epävirallisissa kisoissa Haukkukeitaalla. Nämä olivat Eon toiset epäviralliset ja ensimmäiset ulkona. Tällä kertaa Eo käyttäytyi varsin mallikkaasti. Ensimmäisen rataantutustumisen aikana se oli vain saanut hihnansa irti aidasta ja lätenyt seikkailemaan kohti Haukkukeidasta. Ei se tainnut ehtiä aiheuttaa mitään kummempaa hämminkiä, koska se oli napattu kiinni jo hyvissä ajoin. Onneksi oli hihna perässä, koska ei se luultavasti muuten olisi antanut ottaa itseään kiinni. Yritän tästä lähtien kiinnittää parempaa huomiota Eon kiinnitykseen ja nyt vihdoin tajuan, että sen on oltava umpisolmu tai häkki. Itseasiassa Eo tuli kyllä häkinkin läpi viime syksynä Arcticin kisoissa Keminmaassa, mutta eiköhän se siitä.

Radalla Eo meni kaikesta huolimatta mallikkaasti eikä sen hermoilu näytä vaikuttavan ratatyöskentelyyn. Eo on viimeisen päälle luotettava otus radalla: se ei lähesty ikimaailmassa vieraita tai edes tuttuja ihmisiä saati lähde omille teilleen ja on niin kovasti perääni, ettei mitään vaaraa huuheltamisesta ole. Tulos mölliradalla 0 ja sijoitus 2. Nelehin kanssa osallistuin samoihin kisoihin kuin Eo, jotta sain harjoitella lähtöä. Ei Neleh niin eilisen teeren haukku ole, etteikö olisi hoksannut jymäytysyritystäni. Se istui lähdössä kuin tatti, eikä siinä ollut sitten mitään harjoittelemista. Teimme nollan ja siinäpä se.

Ykkösten rata oli jo melkoisen haastava, koska A:n alla oli ansaputki. Todella moni menikin väärään putkeen, mutta tarkalla ohjaamisella siitä pystyi välttymään. A:lle mentiin kaksi kertaa, joten ei riittänyt, että kohdan klaarasi kerran. Ensimmäisellä kerralla luulin pelin olevan menetetty Eon kanssa, sillä se kirmaisi suoraan kohti putkea, mutta viime hetkellä pomppasi A:lle. Olin ihmeissäni, mutta kai tein kohdassa jotain oikein. Loppu sujui kivasti ja tuloksena jälleen nolla ja sijoitus 2. Nelehin kanssa en vienyt ohjausta loppuun asti toisella A:lla ja koira suihkaisi putkeen.

Kyyti kotiin järjestyi niin näppärästi, että saatoin jäädä vielä kakkos-kolmosille. Ilmoitin vain Nelehin (Eo oli urakkansa tehnyt enkä halunnut pilata hyviä suorituksia liian vaikealla radalla). Rata oli erittäin mielenkiintoinen. Nyt A:lle meno oli vaikeampi koska sen alta meni kaksi putkea niiden suiden asettuessa A:n molemmille puolille. Nelehille se on todella vaikea, sillä vaikka se niin A:sta pitääkin, putket ovat vielä kivempia. Muutenkin rata tarjosi mielenkiintoisia kohtia. Nyt Neleh yritti karata lähdössä ja siitä palautus, hylky ja palkkaus. Kepit olivat vaativasti vinossa kulmassa, mutta Neleh aloitti ne mainiosti, mihin olen enemmän kuin tyytyväinen. Kepeillä sattui mielenkiintoisia asioita, kun Neleh jätti ne kesken jopa kolme kertaa. Oletan, että vedätin sitä liikaa, vaikka olemmekin harjoitelleet sitä runsaasti. Varalta emme ainakaan tule harjoittelemaan vain kuudella kepillä. Muuten rata meni mainiosti. Sain onnistumaan kummankin A:n putkista huolimatta ja muutkin vaikeammat osat menivät kuin unelma.

Eo oli vallan ihastuttava kisakoira ja taisipa poika itsekin olla ilonen, kun pääsi pinkaisemaan radalle ja sai vielä kaksi kivaa lelua palkinnoksi. Nelehiin olen tyytyväinen, vaikkei tulostaso kovin mahtava ollutkaan. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan meno tuntui tosi hyvältä ja nyt se jokin, mikä on ollut vähän hukassa viime aikoina, löytyi ja eteneminen oli rentoa ja määrätietoista. Nämä olivat todella tärkeät epäviralliset minulle ja onnistumisien johdosta odotan viikonlopun kisoja entistä innokkaammin. Silloin lähdemme tekemään kunnon tulosta.