Tarkkasilmäinen saattoi bongata minut Nelehin kera Kemistä eilen. Pakkasralli ei tänä vuonna ollut nimensä veroinen. Kisoissa tarkeni koko päivän. Junko-hallin uutuuttaan hohtava tekonurmi ajettiin sisään agilityharrastajien voimin. Mielestäni muovinen nurmikko toimi loistavasti.

Neleh teki upeaa työtä kaikilla radoilla. Savikon Seppo oli veistänyt ensimmäisen radan. Suoritus pysyi hyvin kasassa ja teimme puhtaan, nopean suorituksen. 32 minikolmosen joukossa saatiin aikaiseksi peräti neljä tulosta, joista kaksi nollaa. Me olimme Nelehin kanssa hitaammalla sijalla. Rata toimi juuri kuten suunnittelin, josta euforinen tunne. Rata löytyy videopankista.

Jarmon perusradalla aloitin möhlimisen: topakkuuteni lipsui ja koira valui hypyltä ajautuen ohi keinusta. Virheen jälkeen pääsin loistavaan vireeseen, jota seurasi tarkasti loppuun asti viety suoritus.

Pidin Savikon hyppyradasta. Ratasuunnitelmani oli toimiva. Yhdistelmänä viime hetken muutosten ja radan reunalta päättelemisen kanssa mikään suunnitelma ei tunnetusti toimi. Mukana siis kaikki katastrofin ainekset. Loppusuoralle tultaessa en enää kyennyt pelastamaan tilannetta ja ajoin koiran hyppäämään renkaan kehikon välistä. Putkeen se sitten hyllytti, koska en estellyt koiraa mitenkään.

Omista suorituksista jäi karvas maku suuhun. Tein hienon päätelmän - koira on kehittynyt suunnitellulla tavalla, minä en senkään vertaa. 0-5-hyl -tulostaso vastaa tavanomaista onnistumisprosenttiani. Hampaankolossa on nyt sen verran tavaraa, että seuraavissa kisoissa ei armonpullia jaeta.

Kisavuosi jatkunee hamassa tulevaisuudessa ja Nelehin 200. startti saa odottaa. Joudun keskittymään vallan toisiin aatoksiin. Kuukauden kuluttua meistä tulee kuopiolaisia.