Eo se pääsi viettämään luksuselämää. Poika sai yöpyä hotellissa ja toimia valokuvan mannekiinina. Senni vei Eon Sagin nuorisovalmennukseen Varkauteen. Koulutuspäivän aikana ryhmää kohti oli varattu yhteensä neljä tuntia Mikko Nurmen ja Anna Strömin opeissa.

Senni sai jälleen hyvää tuntumaa Eoon, joka oli tehnyt hyvää työtä ja muistanut kaikki kontaktit. Parin viikon päästä Eo lähtee pohjoiseen, jossa se pääsee harkkaamaan Sennin kanssa kesän kisoja varten.

Nelehin kanssa oli tarkoitus tehdä kolmen kisaviikonlopun putki toukokuussa. Muori meni kuitenkin loukkaamaan silmänsä alkuviikosta. Cavalierin mullosilmien telominen ei ole mitenkään epätavallista. Ainakin meidän jengissämme haavereita sattuu usein. Yleensä pahankin näköinen tapaturma on saatu kuntoon pelkällä puhdistuksella lähes vuorokaudessa.

Nelehin silmät näyttivät tällä kertaa erilaisilta eivätkä ne lähteneet tavalliseen tapaan heti parantumaan. Kiikutin muorin lääkäriin. Sarveiskalvon komea haava värjäytyi hienosti. Saimme heittää hyvästit Joensuun kisoille, joiden ajalle doping-varoaika vielä osuu. Tokihan Neleh olisi saanut potkua silmätipoista ja voittanut. Harmittaa, kun kesän kannalta tärkeät kolme starttia jäävät tekemättä.

Nelehin sijaan lähdemme Joensuuhun Eon kanssa nauttimaan agilitystä.

Toivon hartaasti, että silmät saadaan nyt kerralla kuntoon ja olisimme jälleen iskussa Oulussa. Nelehin tapaus oli ensimmäinen lääkitty silmäongelmamme, mitä pidän melko hyvänä saavutuksena. En vieläkään ymmärrä, kuinka Eo ja Jente säästyivät pahemmilta onnettomuuksilta viime syksynä - seurasin pellon laidalta otsalamppuni turvin, kuinka koirien heijastimet kiisivät hurjaa vauhtia pilkkopimeässä metsässä. Ehkä cavalierilla on kuitenkin riittävästi kuonoa jäljellä, sillä maasto oli vaikeaa risukkoa.

Neleh-parka on kolmikosta rauhallisin eikä muorilla ole tapana turhaan hötkyillä. Mutta näinpähän taas vedettiin loukkaantumisvaaran todennäköisyydet pyrstölleen.