Työntäyteinen kisaviikonloppu takana.

Lauantai oli aamusta alkaen vaiherikas. Saavuin Siilinjärvelle liittyäkseni talkooväkeen ennen kahdeksaa. Auto hajosi savunkatkuisesti heti kilpa-alueelle. Onni oli myöten, sillä pääsimme sentään määränpäähämme.

Tapahtumat etenivät paikkaansa etsien. Lopulta Neleh ja Jente saivat nököttää keskenään maneesin nurkassa lähes koko päivän. Anoppia jos toistakin hyödyntäen vanha kunnon ajopeli sai seuraajansa iltapäivään mennessä.

Ykkösluokan seuraaminen antoi vinkkejä kisauraan valmistautumista varten. Lienen jopa liiaksi keskittynyt kolmosluokan kiemuroiden harjoitteluun Jenten koulutuksessa. Estesuoritusten suhteen olemme sentään oikeilla jäljillä. Liian harva ykkösluokkalainen hallitsi esimerkiksi keinun.

Olin ilmoittanut sekä Nelehin että Eon sunnuntain kolmosluokkiin. Nelehin saldona vitonen ja kaksi nollaa eli suunta näyttää jo paljon paremmalta. Eo onnistui perusradalla tehden nollan, mutta huolimattomuuteni johti hyppyradan hylkäykseen.

Kisoja tulisi käydä useammin kuin kahden kuukauden välein. Kisavireen löytäminen vei eilen turhan kauan. Nelehin 200. virallinen startti oli kehnosti ohjattu. Toinen rata meni jo paremmin - ohjaus lässähti vasta loppupuolella, mutta Neleh korjasi. Kontaktia pohdittiin videolta kellotettuna nelisen sekuntia, joten järkevää aikaa emme saaneet. Hyppyradalla hyvä vire jatkui ja teimme vertailukelpoisen ajan.

Tuplanollat ovat karsintoja varten hanskassa. Voimme keskittyä pelkästään puomiin.

Eo oli jälleen varsinainen yllättäjä. Perusradalla se jopa hidasti kontakteille, vaikkei oikeastaan osaa niitä. Huvittavinta oli, että Eo voitti luokan. Edes Neleh ei ole koskaan pokannut korkeinta pystiä 30 koiran kilvassa. Hyppyradalla Eo uhkui itsevarmuutta, minkä huomasin vasta koiran irrottua selän takaa väärälle hypylle. Nautimme molemmat radasta ja meno oli kevyttä. Etenevää Eoa on ilo ohjata, sillä Neleh ei koskaan irtoa samalla tavalla.

Eon tavoite, tuplanolla, jäi vajaaksi. Olen kuitenkin pohjattoman ylpeä pojasta, sillä se suoriutui päivästä parhaalla mahdollisella tavallaan.