Kajaanissa tällä erää.

Eosta leivottiin eilen valio. Senni oli ilmoittautunut pojan kanssa molempiin startteihin. Ensin oli vuorossa perusrata: A:n ja puomin kontaktit osuivat kohdalleen ja tuloksena nolla. Aika riitti voittoon useamman sekunnin kaulalla toiseksi tulleeseen. Perusradan voitolla Eosta tuli siis valio. Upeaa!

2031192.jpg2031161.jpg
Kiitos Senni! © Esa Koivuranta

Sennin ja Eon yhteistyö näyttää toimivan erinomaisesti. On upeaa nähdä Eon todella nauttivan agilitystä: poika sinkoilee ja tekee nopeat käännökset. Senni on oppinut käsittelemään koiraa siten, että saa sen kulkemaan. Eo suorastaan palvoo ohjaajaansa ja olen varma, että Eo olisi yhtä onnellinen niin Sennin kuin oman laumansakin kanssa. Vielä on paljon harjoiteltavaa, mutta kaikkien ongelmien ja surkeasti epäonnistuneiden suoritustenkin jälkeen, on ihana nähdä pojan onnistuvan. Eolta puuttuu vielä kolme perusratanollaa sekä tuplat SM:iä varten.

2031173.jpg
Eo kirmaa kisapaikalla; ihana talvi tuli hetkeksi pohjoiseen © Senni Kauppinen

Neleh oli vain perusradalla. Rytmitys ei oikein onnistunut, mutta koira teki tasaisen varmaa ja puhdasta rataa. Puomilla se pysähtyi liian ylös ja koira täytyi ohjata koskemaan maahan. Erittäin hidasta. Neleh kuitenkin vei voiton ja sai samalla uramme toisen supermiinuksen ja viimeisen SM:nollan.

Sain kunnian ohjata myös Opria, jonka vakiohjaaja oli telonut jalkansa. Lainakoiran ohjaaminen olikin hassun hauskaa. Perusradalla taisin lähteä kääntymään liian aikaisin kepeillä, jolloin koira jätti viimeisen välin kiertämättä. Tuloksena viitonen. Hyppyradalla sain koiran lopun suoralla ohi pituudelta. En lähtenyt korjaamaan virhettä ja pilaamaan koiran iloa juosta täyttä häkää eteenpäin. Hylyllä maaliin. 

Eo liikkui hyvin myös hypärillä. Kepeille viennissä Senni käytti koiran puoleista kättä vastakkaisen sijaan, jolloin poika irtosi väärälle hypylle. Muuten Eo suoriutui loistavasti ja Senni paransi ohjaamista loppua kohden.

Eon kunniaksi loistokasta päivää jatkettiin kynttilöiden loisteessa juhlapäivällisellä kera viinin.